Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<[Takaisin]  24.02.2013

Pentuja tulossa!

 

Mr Benchmark - Hasty Night

Mr Benchmarkin isä Ballymac Maeve, sekä emän, Droopys Sarahin veljet, Droopys Maldini sekä Droopys Scolari ovat tällä hetkellä parhaimpia siitosuroksia Irlannissa. Greyhound-datan Top Sires Irlanti+Englanti 2012 listalla Droopys Scolari on ykkönen ja Ballymac Maeve kakkonen!

Dublinin lähisukulaiset loistaa siitosuroslistalla.

 

Mr Benchmark "Dublin" aloitti viime kesänä kisaamisen, vain puolitoistavuotiaana, ja teki jäätävää jälkeä. Ruotsin Sprintti mestaruus, Puppy Derbyn voitto, Trollrace Järbossa, Crimdon Puppy Stake, vuoden nopeimmat kellotukset keskimatkalla Landskronassa ja Järbossa ja kauden päätteeksi se kruunattiin Vuoden Sprintteriksi.

Myös sen sisarukset Irlannissa ovat aloittaneet loistavasti. Kuudesta viisi on tullut jo radalle ja kaikki ovat voittaneet.

Tässä veli, Keen Cutter voittaa Limerickissä.

Tässä sisko Nicolas Caoimhe voittaa Traleessa.

Ja tässä Dublinin Ruotsin Sprintti mestaruus Åkersbergassa.

Hasty Night "Milia" on voittanut mm. Puppy OAKSin, Junior Derbyn ja Kasvattajakisan, se oli 2010 Vuoden Veteraani ja 2007 se juoksi kauden nopeimman ajan 480 metrillä. Sen ensimmäinen pentue Jack The Hawkin kanssa on ollut loistava. Kaikki kuusi radalla, viisi 1-luokan voittajaa, Vuoden Tulokas, Kasvattajakisan voittaja, Vuoden Sprintteri narttu, OAKS/Masters/Grand Prix/SM finalisteja jne.

Milian pennut

Milian ensimmäinen pesue "Tsägän" Jack The Hawk kanssa, klikkaa koiraa.

 

Milian isä on kolmessa maassa, 19 eri radalla voittanut Hasty Henry ja emä on myös australiantuonti Cypress Night. Veli Blue Henry voitti mm. Puppy Mastersin sekä Sprintti Derbyn 2009.


Mr Bencmark vauhdissa.


Hasty Night poseeraa.


It's in the blood. Click the dogs.


 

Tough Hombre - Little Teapot

 

Tough Hombre oli kova kisakoira Australiasta. Se juoksi kotimaassaan 36 starttia, joista voitti 15. Peräti 10 näistä voitoista oli päivän nopeimmalla ajalla. Hombre tuotiin Ruotsiin, jossa se kilpaili voittoisasti 1-luokan lähdöissä, vaikka lähenteli veteraani-ikää ja oli melko reilusti ylipainoinen. Massiivinen, rauhallinen mötkäle, mutta räjähtävä lähtönopeus.

Tough Hombre voitti 300m - 520m matkoilla.

 

Hombren isä, Golden Currency voitti aikoinaan Top Gunin ja se oli NSW:n Vuoden Siitosuros 1998. Isoisä, Shining Chariot on yksi australialaisen greyhound-jalostuksen suurista nimistä. Se oli Victorian Vuoden Siitosuros vuosina 1993-1995. Tough Hombren siskot ovat jatkaneet sukuaan Australiassa ja näistä Miss Moneypenny on jättänyt mm. Group-1 tason Something Wildin.

Little Teapot "Sukka" on "kotieläinlääkärimme" Merja Hellemannin kanssa kimpassa Australiasta tuotu mahtisukuinen narttu. Isä, Pure Octane oli Vuoden Greyhound 2005 Australiassa, sen isä, Token Prince on yksi kaikkien aikojen parhaita siitosuroksia. Pure Octanen emä, Elusive Rebel on ollut suorastaan sensaatiomainen siitosnarttu. Sen jälkeläisiä ovat Pure Octanen lisäksi mm. Hallucinate, Crash, Where's Pedro, Carnage, Free Roller, Where's Hoover, Collapse. Mielenkiintoista on että Elusive Rebelin isän, NSW:n Vuoden Greyhoundin 1997, Bobniakin emä, Paris Match, on Tough Hombren emän, Biddy O'Dowdin sisko. Sukan isälinja on siis kunnossa, mutta emälinja taitaa olla vieläkin vahvempi. Emän isä, Brett Lee, ei paljon esittelyjä kaipaa ja yhdistelmä Grigorievan kanssa on tuottanut Group-voittajia ja RE koiria, jotka ovat edelleen toimineet loistavasti siitoksessa. Mainittakoon esimerkkinä Sensation Lee, jonka jälkeläisiä on Group-1 voittajat Lochinvar Marlow ja Godsend, joka on ilmeisesti menossa Irlantiin siitokseen. Grigorievan isoäiti on todellinen siitoksen mahtimamma, Golden Fox, jonka 27:stä narttujälkeläisestä, 24 on edelleen jatkaneet sukuaan.

Sukan ensimmäinen pentue Jack The Hawkin kanssa tuotti täyden tusinan pentuja. Pentue aloitteli viime kesänä ja kaikki 12 olivat jo ratavieheen perässä, 8:lla on kilpailukirja ja näistä 5 ehti voittamaankin. Kovinta kyytiä piti Golden Tips, joka oli mm. Masters, Junior Derby, SM, EGU Open ja Puistomäen Rengashalli finaaleissa. Vauhtia löytyi myös Tiger's Daydreamiltä, päivän nopein Haukiputaalla ja Aussie Greeniltä, päivän nopein Tukholmassa.

11 Sukan ensimmäisestä katraasta paikalla. Vain Ruotsissa asuva Aussie Green puuttuu. Klikkaa pentua.


Little Teapot on kiltti ja helppo.


Ja niin kaunis. Sekä nopea.

 

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi

Jack The Night Darkling Night Henry The Blue Joynight Hasty Catch Hasty Whitey Hasty Henry Blue Henry Golden Tips Bondi Chai Hula Girl Jasmine Black Tiger's Daydream Black Gold Phoenix Bird Dreamtime Bright Eyes Cocoa Haven Rose Hip