Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<[Takaisin]  07.04.2008

Ipana nukkui pois...


"Ipana".

Ipana, The Other Taylor, nukkui maanantai-iltana 7.4. ikiuneen. Päätös oli raskas.

Ipanan vointi heikkeni dramaattisesti syksyllä 2005. Espoon Eläinsairaalan Jan Räihä diagnosoi selästä tuhoutuneen nikamavälin. "Miten tämä koira edes kävelee?" hämmästeli hän. Vaihtoehdot olivat vähissä. Edes Räihä ei suositellut vaikeaa selkäleikkausta tuolloin liki 9-vuotiaalle, sen sijaan hän kertoi merkillisestä akupunktiohoidosta, jota itsekään ei ymmärtänyt mutta se kuulemma muka toimi. Päätimme kokeilla ja niinpä Ipanalle "porattiin" alaselkään 10 reikää, joihin laitettiin yhteensä 20 kultahippua! Käsittämätöntä kyllä kivut katosivat, kun leikkaushaavat parantuivat. Tuolloin ilmeni myös, että Ipanalla oli vanhoille greyhoundeille tyypillistä verenvuototaipumusta kun verestä vähenee hyytymistekijä. K-vitamiinin anto auttaa siihen.

Kaksi ja puoli vuotta Ipana sai siis lisää aikaa ja juoksi taas nuorempien kanssa! Jalat nyt meni miten sattui, mutta mitä väliä. Koira oli onnellinen ja roikkui hanskassa viimeiseen asti. Jälkeläisissään Ipana jätti mm. RE, Suomen Mestari ja Vuoden Koira Little Riverin! Kotona meillä touhuaa viisi vilkasta Ipanan pipanaa eli Missi, Keppana, Pipo, Rosvo ja Musta. Ipana oli hieno synnyttäjä ja antoi pennuillensa kaikkensa. Persoonallinen Irlannin tuontityttö oli alunperin tarkoitus sijoittaa, mutta onneksi hurmasi meidät niin että jäikin meille! Mantelisilmän suuri persoonallisuus on ollut rikkaus ja Bunny Hugin, Neitin, poismenon jälkeen Ipana piti narttujohtajan paikkaa. Vain Sysin kanssa Ipana ei koskaan päässyt yksimielisyyteen siitä kumpi on kampi.

Yli 11 -vuotta yhteistä taivalta on pitkä aika. Monta hienoa hetkeä ja niitä huonojakin. Vanhan ystävän menetys tuntuu surulliselta, joskin myös helpottavalta kun vaivat alkoivat käydä isoiksi. Lopullisen päätöksen tekeminen oli silti kova paikka. Tällä kertaa Ipanalla verenvuoto oli niin suuri, että mitään ei ollut tehtävissä. Ruoka maittoi todelliselle kultatytölle vielä viimeisenä iltana... 

Ainutkertaista irkku Ipana-pipanaa muistaen.
Reija, Jones, Lisse ja Run-Up´n kaikki koirakaverit


Aina mahtuu yksi ;-D Helmikuussa 1997 Bunny Hug "Neiti, pikku Ipana ja Temprano "Temppu" Tuusulassa.


Jones on valinnut pennun Irlannissa ja se merkitään. 
Tästä alkaa matka kohti Suomea.


Vastasaapunut Ipana ja Reija. Pentu ui heti liiveihin ;-) 
Korvat vihertävät tuoreista tatuoinneista.

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi