Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<[Takaisin]  15.03.2008

Joyful Hawk 8 vuotta & muita kuulumisia


Australianihme Joyful Hawk, kotoisammin JoJo, tässä 5.6.2007 vain kolme kuukautta 4. pentueen jälkeen.

Lisää päivänsankareita. Nyt JoJo, Joyful Hawk, täytti 8 vuotta! Tämä viiden pentueen emä vaali nyt omia 4-kuisia Go Wild Teddy pentupoikiaan "Tykkiä" Kick Back ja "Tannyä" Smoky Bishop, että Lucyn, Quite Capable, 5- kuista Hasty Henry jälkikasvua sekä parantelee taas jarruanturan alapuolella olevaa haavaa. JoJolla on naama alkanut harmaantua, mutta "The Body" on yhä mahtava vaikka vapaana revittelyä on pitänyt rajoittaa haavan takia. JoJo kun ottaa hepulit, niin silloin mennään eikä meinata ja haava tahtoo aueta kun on niin pahassa kohdassa. 
JoJo on ollut aivan mielettömän hieno greyhound! Sillä on mahtavat jälkeläiset ja upea ura, onhan se ensimmäinen suomalaisomisteinen city-voittaja ja nopeimman ajan Suomessakin kellottanut koira. Lisäksi, kuten kaikki sen tavanneet tietävät, Jojo on todella ihmisrakas ja iloinen greynarttu. 
> Kts. uutisia JoJon uran varrelta ja Suomeen tulosta: 27.4.2002, 4.5.2002, 11.5.2002, 16.5.2002, Matkakertomus 25.5.2002, 14.6.2002, 20.6.2002, 14.8.2002 (JoJolta meni varvas ja se haittasi jatkossa suorituksia, olisi pitänyt amputoida.. jälkiviisautta..), astutus ausseissa 13.4.2003 (sitten tuli Run-Up´n muutto Nummi-Pusulaan ja ei ehditty uutisoida), 2.8.2003 ja JoJo lentää Suomeen poikansa Tsägän kanssa 28.11.2003!

Kevät on jo pitkällä, ei sitä kunnon talvea sitten tullut. Yhden ainoan kerran traktori kävi vetäisemässä tiemme lumesta ja kertaakaan ei kolaa kaivettu esiin! Mitään voimaharjoittelua hangessa ei siis saatu, pohjakuntoa on tehty kävelemällä ja kävelemällä ja hölköttelemällä. Ja koirat ovat olleet vapaana mahdollisimman paljon. Omat jalat on tönköt tuhannen kävelemisestä ja nyt kurakeli syö motivaatiota. Koko porukan kun joutuu päivittäin hilaamaan suihkun kautta! Tämä on ollut kurja 6 kk:n syksy kelien puolesta täällä etelässä :-(

Se säämarinoista. Muuten voidaan mukavasti. Pientä vammaa on siellä täällä. Ipana, The Other Taylor, on ollut hyvin huonona, aika on vähissä mutta niin vaan se selvisi rajusta sisäisestä verenvuodosta ja "roikkuu taas hanskassa" lenkillä. Jalat vaan tahtoo pettää. 9-kuinen Jämä, Cypress Jack, puolestaan teloi jo toisen varpaan sekä kielenkin, mutta poika on ihmemies kipukynnyksen kanssa eikä pienet vaivat menoa haittaa. Isänsä Tsägä, Jack The Hawk, jolta syksyllä amputoitiin varvas on toipunut hyvin. Radalla nähdään kuinka mm. Vuoden Egu koiran ja Masters -voittajan tassu kestää kaarteet veteraanisarjassa. Yli 1-vuotiaissa nuorissa meillä on tulossa satsi radalle. Kutkuttavaa. Pienimmätkin pentukoirat ovat jo kaikki yli 20 -kiloisia mötkäleitä ja meno sen mukaista. Niinpä Missi, Spiceice, on jäämässä taas talon pienimmäksi. 
Puuhaa siis piisaa Run-Up´ssa ja me keskitytäänkin treenauksen ohella perheen ja töiden hoitoon. Siksi uutisointi on ollut vähäistä. Kisakaudella sitten enemmän tuloksien myötä, mikäli aika vaan tuolloin antaa myöden - pysy siis kanavalla! ;-D

Kesää ja kautta odotellaan tosiaan innolla. Pikkuhiljaa kasvattien omistajatkin alkavat herätä talvihorroksesta ja kysellä treeni- & lisäainevinkkejä. Oma aktiivisuus onkin a ja o. Kukaan kun ei voi toisen puolesta tehdä sitä päivittäistä perustyötä koiran kunnon ja ruokinnan kanssa. Geenit & treenit! Treenipäiväkirjaa on hyvä pitää, jotta tietää oikeasti mitä on tehnyt ja kuinka paljon. Kiimoja vaan pelätään useammallakin narttukasvatille. Sitä se on narttujen kanssa. Mutta kaiken kaikkiaan voi sanoa, että "pullat on hyvin uunissa". Pentueemme ovat tulleet radoille erittäin aktiivisesti, jopa  100%:sti  ja tulosta syntynyt (mm. Jack The Hawk, Hawk Annikka, Silvereye, Rock Dove, Hasty Night, Blue Henry, Too Much Fun, The Real Deal...!). Uusien pentueiden omistajat ovat myös tulossa mukaan harrastukseen innolla. Toivottavasti joku ryhtyy vielä kasvattamaankin. Myös kerho- ja toimihenkilöpuolelle on saatu uusia ahkeria puuhaihmisiä!

Kevätterkuin Run-Up poppoo


Tanny ja Tykki tykkäävät Rosvosta.


JoJo, Jones, Kunkku, Lisse ja Missi.

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi