Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<[Takaisin]  06.05.2007

Hasty Henry 
palasi 
ja juoksi 
sadannen 
starttinsa! 
Hienoa 
Henry! 

Kuva 
Jonna Tunkkari.

Ensimmäiset kisat, Henry teki historiaa!

Jännitystä ei ainakaan puuttunut ensimmäiseltä kisareissultamme. Heti kauden ensimmäisessä startissa mukana oli viime vuonna vakavasti loukkaantunut Hasty Henrymme s. 2/2001. Henryn gracilis repesi viime vuonna 23.7. Turun veteraanistartissa hyvin kuivalla radalla. Jalka operoitiin Eläinlääketieteellisessä Korkeakoulussa Helsingin Viikissä. Leikkaus oli haastava, mutta ennuste hyvä - ainakin vapaana pitäisi pystyä pyrähtelemään kuntoutuksen jälkeen. Vesikuntoutukseen meillä ei ollut mahdollisuutta, joten Henryä hoidettiin ihan kotikonstein runsaalla liikunnalla ja hieronnalla. Jo syksyllä Henry alkoi revitellä hyvän näköisesti ja kevättalvesta otin varovasti ja salaakin ensimmäisiä spurtteja kavereiden kanssa. Henry oli harvinaisen pirteä ja juoksi enemmän kuin aikaisempina talvinaan täällä. Kevättä kohden Henry vaan vilkastui ja juoksi todella hyvännäköisesti ja kun jalka tuntui kestävän, otettiin muutama vetokin, mielessä alkoi siintää josko Henry sittenkin vielä kisaisi...! 

Kisoissa jännitys oli aivan sietämätön vaikka siunaus starttiin oli saatu useammalta eläinlääkäriltä. Ratastartti on kuitenkin aina eri asia kuin raju revittely kotimaastoissa. Riski on aina olemassa. Lähtökoppi rävähti auki ja Henry myöhästyy kolmen muun kilpurin matkasta. Välimatka kuroutuu kiinni mutta Henry ei löydä kaarteessa ohituspaikkaa ja peesaa. Maalisuoralla latu aukeaa ja Henry ohittaa ja alkaa nousun ollen 3. maalissa, pysäytyksessä näyttää hyvältä. Pientä punotusta on reidessä. Leikattu lihas on aina kireämpi kuin normaali ja on luultavaa että pientä repeämää väistämättä tulee. Pidetään siis vielä mölyt mahassa ja katsotaan tovi. Kotona annoimme kylmähoitoa vaikka punotus oli hävinnyt. Aamu paljastaisi missä mennään. Maanantaiaamu valkenee aurinkoisena kuin myös koiramme, Henry muiden mukana pirteänä ja tyytyväisenä. 100 startti on mennyt hyvin ja Henry tehnyt historiaa!

Samana kisapäivänä juoksi myös Henryn ensimmäisestä pentueesta Cypress Nightin "Sysin" kanssa  Blue Henry "Fonzie" s. 7/2005 ensimmäisen ryhmäkoejuoksun. Ja mukavasti mentiin neljänneksi ja Fonzie tuntui vasta päässeen vauhtiin. Pentueen toinen, sisko Hasty Night "Milia", on juossut soolon ja tulee ryhmiin vaikka kiiman jälkitila alkaa painaa. Puoliveli The Real Deal "Repe" (Hasty Henry - Joyful Hawk) s. 10/2005 suoritti ensimmäisenä sisarusparvestaan soolon erinomaiseen aikaan 30.06! Muut sisarukset juoksevat sooloja myös tulevina viikonloppuina, joten hyvältä näyttää.

Henrylle on ollut kysyntää muutamalle nartulle, ainakin syksyllä toteutuu pentue Quite Capablen kanssa!

Kisakausi alkoi siis mukavasti ja yksi voittomitalikin tuli kotiin, sillä Jack The Hawk puolustaa viimevuotista Veterinary Dublo (kts. uutinen) voittoaan ja teki todella hienon juoksun erittäin ruuhkaisessa startissa! Kilpailun toinen startti juostaan myöhemmin kesällä.

Kasvateista voittoon ylsi vielä hieman "kevätkankea" Silvereye 325 m matkalla. 

Reiska


Henry kontrollissa EKK:lla, Lisse 1,5 kk mukana.


Blue Henry "Fonzie" pentuna.

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi