Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<[Takaisin]  12.11.2006


JoJo ja Reiska 
ihmettelevät 
aussi Segundon 
Ruotsista haetun
pakastesperman kuljetussäiliötä.

Ruotsinkuulumisia ja pentusuunnitelmia

2006 kilpailukausi sai sinetin 12.11 Ruotsin reissun jälkeen. Yhteen kisareissuun vielä oli hyvä syy. Tuoda tullessa JoJon, Joyful Hawk, seuraavan sulhon siemeniä. Kun vielä Camilla ja Oki, Silvereye, lähtivät mukaan jakamaan matkakuluja, niin eikun menoksi.

Velipuolet Tsägä, Jack The Hawk, ja Oki tulivat toimeen aivan loistavasti. Ei yhtäkään pärinää edes päästäneet. Seawindin henkilökunnan nainen tunnisti Jonesin ja muisti Tsägän aiemman kisareissun karkumatkan laivalla. Oli kysynyt vaan, onko koirat mukana. 

Åkerissa oli todella kurja keli. Satoi koko päivän ja rata oli tosi löllö. Lanatraktorikin oli aamulla jumissa 4. kaarteessa, kun Jones ja Camilla menivät radalle.

Kisat kuitenkin vedettiin läpi ja pojat näyttivät, että Suomen kärki on aivan swedujen vauhdissa. Tsägähän vieraili jo kuukautta aiemmin Åkerissa ja silloin Tsägä oli toinen, voittajan juostessa kauden kärkiajan. Tsägän taakse jäi mm. Yang ja Poppie, Ruotsin Mestarit 2006.

Oki oli lyhyellä ja siis ensimmäistä kertaa Ruotsissa. Huono startti, vielä puolessa välissä suoraa viimeisenä. Sitten se saa vauhdin päälle ja hetkessä ulkokautta johtavan rinnalle. Maalisuoralle käännyttäessä kova kontakti, kun suosikki Vagabundo pyrkii ulos. Oki ei välitä vaan pusertaa ohi ja selvään voittoon. Päivän nopein aika ja ainoa 19 sekunnin alitus, 18.97/320m. Hyvä "Åke"!

Tsägä on taas kovimmassa 550m lähdössä. Vastassaan mm. Kaos, ehkäpä Ruotsin paras keskimatkan koira. Pitää hallussaan Landskronan RE:tä 31.67/550m. Tsägältäkin surkea ulostulo kopista, kiihdytys kuitenkin lähtee hyvin, splitissä johdossa, kakkoskaarteessa yli 2 koiranmitan johto, sitten Kaos tulee heittämällä vierelle ja ohi. Takasuoralla Tsägä vastaa ja menee ohi. Viimeisessä kaarteessa tulee kuitenkin noutaja ja Tsägä joutuu taipumaan neljänneksi. Ensin pientä pettymystä, mutta pienen analysoinnin jälkeen ei huono juoksu. Sisälaita (Tsägä siis 1-kopissa) oli aivan löllö. Kakkoskaarre varsinkin oli tosi pehmeä sisältä ja siinä Kaos tuli ulkoa kuin raketti. Tsägän aika oli myös päivän 4. nopein ja kaikki muut lähdöt olisi voitettu tuolla ajalla!

Ei turha reissu. Pojat meni hyvin ja Marko toi Uppsalasta Segundon pakastespermat. 


Vasemmalta Silvereye ja sisko Diamond Dove "Hippie", joka asuu Tukholmassa. 
Oikealla näiden puoliveli Jack The Hawk. Keli Tukholmassa oli kurja kuten kuvasta välittyy.

 

Kuka Segundo ja millainen yhdistelmä

Segundo oli kovan luokan aussituonti Ruotsiin. Se piti useita vuosia hallussaan Singletonin RE:tä 640m:llä. Se on voittanut useita startteja city-lähdöissä Wentworth Parkissa, parhaimmillaan ajalla 30.20/520m. Segundo on myös jättänyt esim. Ruotsin Vuoden 2002 Sprintterin Mr Bigin, joka taas on jättänyt vauhtihirmu Fräcke Fredrikin, mm. Landskronan RE 27.76/480m sekä Midlandan RE 17.04/280m. Mr Big voitti maaottelusprintin 2002 sekä 2003.

Segundon isä on Head Honcho ja emä Tranquil Flame on myös Awesome Assassinin emä. Awesome Assassin juoksi aikoinaan 8 RE:tä ja on yksi Australian parhaita siitosuroksia koskaan. Sen paras jälkeläinen on lähes kaiken voittanut, Wentworth Parkin RE koira Paua To Burn. Kun vertaa sen sukutaulua Segundo-Joyful Hawk yhdistelmään, niin linjaukset samoihin esi-isiin on hämmästyttävän samat.

Reiska, kuvat Marko Vuopponen ja Jones

Tuleva huippuyhdistelmä! Vasemmalla Segundo, jonka kuvan Jones otti Ruotsissa 1999. Oikealla Joyful Hawk, 
Jonesin ottama kuva tämäkin vuodelta 2002 kun "JoJo" oli vielä Australiassa.


Peliprosentteja Tsägän lähtöön.


Åkerskanalin radan viihtyisä kahvio.


Märkä rata.


Lämmittelykatos.


Oki (6)on pelaajien suosikki vihjeistä huolimatta :-)


Camilla ja Oki tulevat esittelyyn jonon viimeisinä.

 


Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi