Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

[<<Takaisin]

 

15.12.2002

 

Jee Aussie!!!

Kolmekuisia pentuja Jack Juniorista ja Token Princestä.

 

Kahden viikon turnee Australiassa ja viikko kasaantuneiden duunien perkaamista kotimaassa. Nyt vasta alkaa hengitys tasaantua ja voi muistella "menneitä". 

Lähtö Helsinki-Vantaalta puoliltaöin lauantaina 23.11. 10 tuntia ja Bangkok +33. Seuraava 10 tuntia ja Sydney maanantai aamuna klo  6:25 +27. Puolilta päivin +40, kaikkien aikojen lämpimin marraskuun päivä Sydneyssä! Illalla Wenthworth Parkin kisat, seuraavana päivänä White Acres Stud, Rocky Ridge Farm, illalla Maitlandin kisat (Jones töissä kiinniotossa!), puskapalot ja seuraavana päivänä auton vuokraus Gosfordista sekä keula kohti Victoriaa.

1200 kilometriä rantatietä ja Melbourne Cup. Maailman suurin greyound racing-kilpailu, tunnelma aivan mahtava ja voittokin meni aivan ansaitusti oikealle koiralle, Excite Abilitylle. Seuraavat päivät majailimme Westerlon Cypress Park kennelissä. Ohjelmassa oli siis kennelin normaaleja töitä. Lauantaiaamuna kävimme Sandown Parkin harjoituksissa. Aika hienoa oli kopittaa koiraa Australian ykkösradalla! Reiska ihastui omaan treenattavaansa narttuun, niin että "Lucy" (Hot Shot-Chelsea Walk) taitaa tulla vielä ennen joulua Suomeen!? 

Lauantai-iltana päädyimme melkoiseen tuiskeeseen, kun The Meadowsin radan johtaja Eddie Caruana alkoi tarjoilemaan bisseä Carnival Cup finaalissa. Itse kisassa tehtiin historiaa, kun saman treenarin (Peter Giles) samasta pentueesta (Worthy Reward-Ready To Rain) olevat Naughty Nita, Why Complain ja Waiting List ottivat kolmoisvoiton. Osa omistamamme narttu, Trio's Lass (Bearability-Robsherie) oli ensimmäistä kertaa mukana Meadowsin radalla. Sen lähtönopeus on aivan ilmiömäinen ja se kellottikin päivän parhaan splittiajan 5.03 (radan ennätys on 5.01, Hey Brother). Valitettavasti 525m oli hieman liian pitkä, eikä voimat aivan riittäneet palkintopallille asti. 5.sija vain 2 sadasosaa toiselle hävinneenä lisäsi kuitenkin uskoa koiran kykyihin myös yli 500 metrin matkoilla. Seuraavana päivänä herra Westerlokin makoili sohvalla keskellä päivää, me kävimme sitkeästi vierailulla "Sysin" (Cypress Night) isän World Titlen luona. Iltapäivällä aloitettu Australian barbeque ja siihen erottamattomasti kuuluva jääkylmä Victoria Bitter palautti porukan taas elävien kirjoihin. 

Alkuviikosta vierailtiin muutamassa kennelissä ja Rohan Parkista ostoslistalle tarttui "Lumi" (Jack Junior-Show A Heart). Tiistaina kisat Warragulin radalla, Johnilla oli mukana varvasamputaatiosta juuri toipunut Whata Whiz (Fire Whiz-Continuty) ja Uncle Kracker (Yo Yo's Boy-Right Gear) ja tietenkin pojat olivat joutuneet samaan lähtöön. Kumpikin missasi lähdön ja koirat olivat ykköskaarteessa kaksi viimeistä. Maalisuoralla hillitön kiri ja maalissa Kracker toinen ja Whata Whiz kolmas. 

Keskiviikkona Sandown Parkin päiväkisat, jonne John Rohan toi myös Lumin ja tyttö siirtyi kasvamaan Westerlon kenneliin, torstaina TopGun finaali, jonka siis voitti Fatihful Hawkin jälkeläinen Lindale Blue, todella tyylikkäällä juoksulla ja selvästi päivän nopeimmalla ajalla, 29.76. Melbourne Cupin voittaja Excite Ability johti ykköskaarteessa, mutta heti takasuoran alussa Lindale Blue pyyhkäisi ohi ja selvään voittoon. Illan kisassa nähtiin myös Boomeroon (World Title-Pali Gap) comeback, kun tämä stayer-tähti palasi 3 kuukauden tauon jälkeen radalle. Carnival Cupin voittaja Naughty Nita sai katsella Boomeroon hännänpäätä, kun tämä otti selvän voiton lähes 4:llä koiranmitalla. 

Perjantaina tehtiin taas kennelvierailuja, mm. Chris Johannsen, jolla on siitoksessa  Magnamize (Token Prince-Magnate), loistava kilpakoira, joka voitti urallaan 55 starttia. Iltapäivällä oli reissun viimeiset kisat Cranbournessa. Uncle Kracker kruunasi päivän ja koko reissun voittamalla viimeisen lähdön. 

Seuraavana päivänä taas koneeseen ja Sydneyn ja Bangkokin kautta Helsinki-Vantaalle, josta aamuhämärissä, älyttömässä kylmyydessä kotiin. Suuret kiitokset vielä Palviaisen Sari "Saaralle", jonka hyvässä hoidossa kotilaumamme pärjäsi loistavasti. 

 

Harry Sarkis, Brett Lee (3 miljoonan markan koira!) ja Jones. Harry esitteli kaikki siitoskoiransa mm. Stately Bird, Dalalla, Restless Stan sekä kenneltilansa todella ystävällisesti. Siitoskoirat olivat visusti lukitussa kennelissä, jossa ikkunoissakin oli kalterit.

Kiersimme Sydneyn nähtävyydet +40 asteessa.

Melbourne Cup 2002 voittaja Excite Ability (Bearability-Rerun) tienasi $140.000!

TopGun 2002 voittaja Lindale Blue (Faithful Hawk-Queen Mint) nettosi puolestaan $100.000!

Reiska ja kenguru-beach, Sydneyn ja Melbournen välissä, keskellä ei mitään.

Nikki, John, meidän "Lumi" (Jack Junior-Show A Heart) ja kasvattaja John Rohan.

Cypress Nightin "Sysin" isä World Title. Aivan mahtava koira! Maiskutteli samoin kuin tyttärensä.

Ystävämme Sandown Parkin Tabaree ravintolassa TopGun finaalissa. Buffet oli auki koko illan ja einestä riitti!

Carnival Cup 2002 voittaja Naughty Nita (Worthy Reward-Ready To Rain) sai tililleen $50.000.

Puoliksi omistamamme nopea nuori narttu Dancing Sarah (Henry Hand-Riviera Dancer) oli valitettavasti loukannut vähän lapansa voitettuaan grade5-finaalin Traralgonissa viikkoa aiemmin, joten emme nähneet "Saraa" tositoimissa.

Sydneyn pohjoispuolella ajeltiin pokkana läpi puskapalojen. Paikoin oli tulta tien molemmin puolin ja jopa kaistojen välissä. No worries, jossain saattoi olla yksi äijä vähän taltuttamassa tulta. Antaa palaa vaan? 

John tarkastaa ja pesee Handy Dancerin (Dancing Sarahin veli) tassut aamun treenin jälkeen.

Kimppapentu yhdistelmästä Yo Yo's Boy-Band Of Auric.

Razzin poika "Red" Whata Whiz ja Carol. Red on aivan uskomattoman itsepäinen koira.

Ilmiömäinen starttiraketti ja cityvoittaja, "Sasha" Trio's Lass. 

Tony Swann, Jones ja Sam Cauchi. Rocky Ridge farmilla astutetaan n. 600 narttua vuodessa!

Yksi Jonesin suurimpia suosikkikoiria, Classic Capri (World Title-Classic Material) oli astutettu Token Princellä. Emme edes uskaltaneet kysyä pennun hintaa?

 

Carnival Cup finaalin maaliintulo: Sisarukset Naughty Nita (2), Why Complain (3) ja Waiting List (4).

 

 

Jones

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi