Koirat    Pentueet    Uutiset    Kuvat    Greyhound    Etusivu        

<<Takaisin

 

14.8.2002

Benallan coursing-rata Australiassa .

 

Viikonlopun kilpailut ympäri maailmaa


Suomen kisaviikonloppu oli osaltamme hiljaisempi, koska Cypress Night, Rittenhouse ja Maker's Mark keräsivät voimia tuleviin SM-kisoihin. Tampereen iltakisoissa oli mukana vain Icetrick ja poikansa Icesurrender toisessa ryhmäkoejuoksussaan.
Pipo väläytti nopeuttaan lähtökiihdytyksessä, kun se vähän nihkeän startin jälkeen nappasi piikkipaikan kaarteeseen. Kolmoskurviin saakka meni hyvin, mutta sitten vauhti hyytyi. Startin jälkeen syykin selvisi, kun koira aristeli vasenta rannettaan. Joka tapuksessa hyvä koejuoksu ja nyt myös Pipo on valmis kilpakoira.
Norris teki tasapaksun suorituksen sijoittuen kolmanneksi ajalla 16.80. Lähdön voitti Mr Moose jälleen uudella RE ajalla 16.33. 

Ruotsissa teki kasvattimme Rebel Yell loistavan juoksun Elitloppetissa. Todella kovassa seurassa, huonon startin ja kolhujen jälkeen nousu palkintopallille kolmanneksi oli vahva näyttö Pillin nykykunnosta. Turhaan ei koira saanut kutsua ko. kisaan.

Todella vahva esitys tuli myös Australiasta, jossa varvasvammasta toipunut Joyful Hawk osallistui mantereen suurimpaan coursing-kisaan, Waterloo Cupiin. Aussi coursing on siis suoralla radalla vieheen perässä pareittain juostava kisa. Yleensä coursing-kisoissa käydään treenimielessä, mutta Waterloo Cupissa oli voittajalle myös 10.000$ palkintorahaa. Kisa alkoi lauantaina ja mukana oli 64 koiraa, 32 paria. Juostava matka oli noin 340m. JoJo tiputti lauantaina kaikki kohtaamansa 3 koiraa jatkosta ja eteni sunnuntain kisaan jo 8 parhaan joukkoon ainoana narttuna. Vielä sunnuntaina JoJo voitti ensimmäisen kierroksen ja eteni semifinaaliin 4 parhaan joukkoon, josta se ei enää finaaliin selvinnyt. Joka tapauksessa loistava suoritus ja osoitus että kunto ja varvas kestää. Waterloo Cupin voitti Shrek (Prince Of Tigers-Speed Dancer), kakkonen Willy Cuthbert (Lansley Bale-Cuthbert's Lass) ja JoJon ohella finaalista ulos jäi tämän vuoden Bendigo Cupin voittaja ja Australian Cup finalisti Hey Brother (Heading West-Can Collect). Ensi lauantaina JoJo on mukana The Meadowsissa ja matkana vähän pidempi 600 metriä. 

Jones 

 

Joyful Hawk skarppina Waterloo Cupissa.

Rebel Yell, Elitloppetin kolmas Ruotsissa.

 

Copyright © Kennel Run-Up

 

kennel@run-up.fi